TUNCELİ / MERKEZ - Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu

May

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Öğretmen ve öğrencilerimizin hazırladığı gösterilerle büyük coşkuyla kutlandı.

May

Trafik ve İlk Yardım Haftası münasebetiyle belirli gün ve haftalarda görevli olan okulumuz İngilizce öğretmeni Arzu ORMAN girişimleriyle İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliğince farkındalık yaratmak amaçlı Okulumuz öğrencilerine trafik eğitimi verildi.

Nis

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında hikayemizde bulunan bilinmeyen kelimeler çocuklara soruldu. Önce güveç ne demek; kendi düşüncelerini çizdiler. Daha sonra kitabımız okundu. Ne demek olduğunu olduğunu öğrenip çizdiler.

Mrt

Misırlarla 1 den 10 'akadar sıralama yapıyoruz. Sayıları 3 erli 5 erli 7 şerli gibi gruplama yapıyoruz ve gördüğümüz sayının yanına yazan sayı kadar mısır koyuyoruz.

Mrt

Sıfır Atık Projesi kapsamında okulumuz öğrencileri tarafından atık malzemelerle yapmış oldukları çalışmalar.

Mrt

Okulumuz sınıf öğretmeni Alime Melda MERT koordinesinde "Çileğimle Büyüyorum (I Grow With My Strawberries)" e-Twinning projesi başlatılmıştır. Projede Türkiye'den 10 öğretmen, Romanya'dan 4 öğretmen yer almaktadır. Öğretmenimize ve öğrencilerimize Ulusal/Avrupa Kalite Etiketi yolunda başarılar dileriz.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında 3. sınıflarımızdan  "Atasözü/Deyim Resimleme" etkinliği çalaşmaları gerçekleştirildi.

Şbt

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında aile katılımı ile Anasınıfı öğrencilerimiz tarafından çarşıdan aldım bir tane eve geldim bin tane" bilmecesi çalışması gerçekleştirildi.

Şbt

Atmıyoruz Sanatla Buluşturuyoruz. Sıfır Atık Projesi kapsamında okulumuz anasınıfının Pet şişeler ile yapmış olduğu marakaslar.

Şbt

4 /B sınıfı öğrencileri önceden çizilmiş Türkiye haritası üzerine pamuk yapıştırdıktan sonra Sosyal Bilgiler dersinde öğrenmiş oldukları Türkiye fiziki haritası özelliklerini kullanarak sulu boya ile boyama yaptılar. Bu etkinlik sonucunda güzel eserler ortaya çıktı. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.